dimecres, 12 de juliol del 2017

Aquest dissabte 15/7/17 xerrada i #TalhièrÒc a Palma



A Mallorca hi tenim dues associacions que per aquesta ocasió han reunit esforços per presentar-nos una jornada ben interessant.

Folk a Mar ha convidat a la Guida Sellarès i Joan Codina Vila per a fer una ballada amb "Afterauers". Aprofitant que hi haurà la visita d'un dels membres de Mirabèl a Palma, Òc Mallorca ha aprofitat per organitzar una xerrada i juntament amb Folk a Mar un taller de dansa occitana.

És així com de la mà d’Òc Mallorca i de Folk a Mar us presentem la jornada “Balèti, ball de bot occità”.

Una jornada que començarà amb una xerrada titulada: “Música i danses d’Occitània”, on en Joan parlarà de la situació del ball i les danses tradicionals i folk a Occitània.

Seguidament hi haurà un taller de danses occitanes sobre els branles de la Val d'Aussau. 

I a la nit hi haurà ball folk amb Afterauers. No serà un ball específicament occità, però segur que alguna dansa occitana hi caurà!

Diu així:


Balladors, amants del folk i interessats en la cultura occitana, us presentam la jornada “Balèti. Ball de bot occità” a càrrec de Joan Codina Vila del grup Mirabèl Musica Occitana!

Què és “Balèti”? Balèti es la denominació del ball popular a Occitània; és a dir, és el ball de bot occità. Les borrèias, els branles, els congos, els rondèus, les farandòlas, els sauts… totes elles són danses occitanes.

Òc Mallorca, conjuntament amb Folk a mar, proposam tota una jornada occitana al voltant del balèti a càrrec del sabadellenc Joan Codina Vila del grup Mirabèl. Mirabèl és un grup del Principat centrat en la música i el ball occità; de fet, són un dels introductors de les ballades occitanes a Barcelona i el conjunt del Principat.

Tots els actes seran de temàtica exclusiva occitana? No! El concert-ballada serà plenament el que és conegut com a ball folk.

Els actes es faran dia 15 de juliol a Palma i seran els següents:

12-14h: Xerrada a l’Escola de Música i Danses de Mallorca, amb el títol “Música i danses d’Occitània”. Coneixerem les distintes danses occitanes, a través de l’experiència de Joan Codina Vila com a investigador i ballador occitanista.
Adreça: carrer de la Costa de Can Santacília, 3 (devora la plaça del Mercat).

17-19h: Taller al Teatre “Mar i Terra”. Joan Codina Vila ens ensenyarà a ballar els branles de la Vath d’Aussau (Bearn). És una oportunitat única a la nostra illa!
Adreça: carrer de Sant Magí, 89 (Santa Catalina).

22h: Ballada folk a sa Feixina amb el grup “Afterauers”. Guida Sellarès (acordió diatònic i veu) conjuntament amb Joan Codina Vila (flautes i veu) tocaran i cantaran i ens faran ballar fins que el cos aguanti en una ballada folk. Podreu ballar xotis, masurques, sardanes, ball pla, rumba, jota, polques… i posarem en pràctica els branles, també!

Entre la xerrada i el taller hi haurà dinar popular a sa Feixina; cadascú ha de dur el seu menjar. Hi tendrem taules i cadires.

Tant la xerrada com el concert són gratuïts.
El taller de branles costarà 5€ per a socis d’Òc Mallorca, Folk a mar i membres i alumnes de l’Escola de Música i Danses. Per a la resta de participants, són 8€. La recaptació anirà destinada íntegrament a pagar les despeses dels actes.

Des d’Òc Mallorca volem agrair especialment Joan Codina Vila i Folk a mar per a fer possible aquest acte i haver comptat amb nosaltres. També volem agrair als col·laboradors de luxe que tendrem.

Lenga, cultura, país!

Organitzen la xerrada i el taller: Òc Mallorca i Folk a mar.
Organitza el concert: Folk a mar.