dimarts, 24 de novembre del 2015

21/11/15 Mirabèl als Balls a Plaça de Tarragona

El passat dia 21 de novembre vam anar a Tarragona! No sabem ben bé perquè, però sempre costa molt baixar cap al sud!

L'Ermes i la Laura ja van anar-hi de bon matí per aprofitar bé el cap de setmana. Durant el dia va fer bo i el sol escalfava. Però el vent bufava de valent i era el cap de setmana que prometien una caiguda de les temperatures en picat.

Valents i ben abrigats per desafiar el fred vam començar un taller de tres hores a la plaça dels Sedassos. Vam ser poquets però vam aprofitar bé el temps: sauts, rondèu, borrèies... El fred no va ajudar a l'assistència massiva, però tampoc el Barça-Madrid que ens feia la competència directa amb l'horari del taller (Ermes, i això que vam triar nosaltres la data!)

Vam aprendre sorpresos que la Plaça dels Sedassos estava a l'interior del que va ser el circ romà (enorme!!). Les cases s'havien construït damunt del circ aprofitant fins i tot les voltes i estructura arquitectònica de les restes romanes. 

Així va ser com després del taller vam comprovar com el bar on vam anar a fer un tè calent per escalfar les mans i recuperar temperatura corporal (i que ens havien ofert molt amablement els serveis) estava ubicat sota una d'aquestes voltes.

La plaça dels Sedassos no només ens va sorprendre per això i per la seva espectacular façana pintada, sinó que a més a més resulta que hi té pintada una creu occitana, com si ja fos sabut que un dia vindríem!

En Gerard i tot l'equip de Folk a Tr3s van desplegar un arsenal de sonorització ben modern i eficaç. 


A les 22h tot ja era a punt i vam engegar el ball. Poc a poc l'ambient es va anar escalfant i ens vam anar destapant. La plaça alegre, entregada, participativa i sense complexes. Va ser un gust. I  també una oportunitat de recuperar aquell contacte que ens va desaparèixer fel faceboock.


Al recollir en Tomàs m'ensenya el seu local d'assaig, on deixem els trastos de la sonorització. Torna a ser una volta del circ romà. I al costat tot de bars i discoteques ben animades sota aquestes peculiars voltes. 

Tarragona està ben animada!