dimarts, 10 de novembre del 2015

08/11/15 Mirabèl a les Cardanses

El passat diumenge dia 8 de novembre vam anar a les Cardanses de Cardedeu a fer un intensiu sobre la cultura musical tradicional occitana. 

Arribem amb un matí ple de boira a la Tèxtil Rase, per fer-ne us de la sala polivalent. La guàrdia urbana ens obra, tot i que treure el so de l'alarma segueix sonant insistentment. Vam engegar amb un taller sobre les borrèies a tres temps.



Poc a poc la boira es va trencant i amb el temps massa just per a un cafè, anem cap a la plaça de Sant Corneli. Comencem la ballada ben abrigats i tocant sense sonorització per reivindicar la sonoritat natural dels instruments. Però el sol va sortint i ens escalfa aquest caloret d'aquest estiuet de Sant Martí una mica precoç que ens posa de seguida en màniga curta. Ens agradaria que a la plaça de Sant Corneli hi haguessin els parquets d'algunes terrasses que hem trobat pel camí per a poder ballar com cal les borrèies que hem fet al taller.

Ens espera un bon dinar al Pla de la Calma i la visita del Christos Barba, que ens deleita amb una peça per nay que ens fa viatjar molt més enllà d'aquest viatge que ja portem cap a Occitània.

Havent dinat anem cap a una sala del Tarambana per fer el taller de polifonia occitana. I l'acabem fent una petita cantera al voltant d'una gran taula que trobem ideal per aquesta trobada de cants. Descobrim a l'Anna i al Christos amb els cants grecs. I marxem decidits de que això ho hem de repetir, amb ganes de donar-li continuïtat i fins i tot comencem a imaginar de com d'interessant seria fer una jornada de música i danses gregues i occitanes.



L'acollida dels cardedeuencs, de tots els participants i dels organitzadors de les Cardanses va ser tan esplèndida que podem dir que per un dia, Cardedeu va ser un poblet més d'Occitània. Moltes gràcies a tots!